Vestingsteden-nieuwtjes

26 okt. 2020

Virtuele tour Willemstad

Title of attraction

Willemstad is een van de parels van de Vestingstedenroute. Ben je een toer aan het voorbereiden? Kijk dan ook naar de virtuele rondleiding die onlangs is gemaakt.___1__

21 okt. 2020

Museum De Roos is oudste gebouw Geertruidenberg

Title of attraction

Museum ‘De Roos’ is gevestigd in een van de oudste panden van Geertruidenberg. Het is een museum, dus je kan binnen kijken. Het gebouw dateert uit de 16e eeuw. Het pand heeft een renaissance trapgevel, houten luiken en een voordeur bestaande uit een onder- en een bovendeur. Het pand ‘De Roos’ is, gelegen achter een dubbele rij lindebomen met zicht op een groot marktplein dat bestraat is met eeuwenoude kinderkopjes, een van de oudste historische objecten die het gelijknamige museum rijk is.

14 okt. 2020

Uitkijktoren fort Henricus

Title of attraction

Touren langs de vestingsteden kan nog steeds, ook in de Corona tijd. Zelf een lunchpakketje mee en af en toe uitstappen om een frisse neus te halen. Dan is fort Henricus bij Steenbergen een absolute aanrader. Beklim de uitkijktoren op het fort! Vanaf hier heb je een fantastisch zicht op de polders van West-Brabant.

6 okt. 2020

Halve zolen rally verplaatst naar april 2021

Title of attraction

Hou je van rally rijden? Dan is de Halve Zolen Rally van De Langstraat iets voor jou. De Langstraat is dé groene vrijetijdsregio, gelegen tussen de attractieve steden 's-Hertogenbosch, Tilburg en Breda. Met naast grote toeristische trekkers als vestingstad Heusden, Efteling en Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen talrijke unieke parels. Deze rally zou eind oktober 2020 plaatsvinden, maar wordt verplaatst naar voorjaar 2021. Hou het in de gaten op bezoekdelangstraat.nl

29 sep. 2020

Indundatieroute Willemstad

Title of attraction

Veilig en gezond touren langs de Zuiderwaterlinie? Na het rijden van een etappe kun je heerlijk de benen strekken in Willemstad. De indundatieroute van 3,5 km is een absolute aanrader. Loop mee langs de sluisjes en doorgangen die van Willemstad een bijna niet te veroveren vesting maakten. Meer informatie via VVV Moerdijk en ook in het Mauritshuis.

23 sep. 2020

Wandeling Beneden Sas langs de route

Title of attraction

De route komt langs Beneden Sas. Dat is een prima plek om een wandeling te maken. Even tot rust komen na een wandeling in de Dintelse Gorzen of een ontdekkingstocht op het sluizencomplex? Restaurant, huiskamer, theehuis Beneden Sas biedt de gelegenheid om te genieten van een verse kop koffie met een stuk huisgemaakte taart. Of – voor de grotere trek- een heerlijke lunch of diner. Kijk voor de openingsdagen en -tijden op de website.

17 sep. 2020

Ochtendwandeling in Heusden

Title of attraction

Start je toer langs de Zuiderwaterlinie in de ochtend met een stadswandeling in Heusden. Wandel met een gids of ga zelf op ontdekkingstocht over de stadswallen. Wandelboekjes en gidsen zijn bij het Regionaal Bureau voor Toerisme De Langstraat te vinden. Onderweg is een stop bij het Gouverneurshuis zeker de moeite waard. Jaarlijks zijn er meerdere interessante tentoonstellingen te vinden. In de zomer is er een prachtig tuinterras.

14 sep. 2020

Struinwandeling omgeving Megen

Title of attraction

Het Toeristisch Informatiecentrum Megen organiseert struinwandelingen door de prachtige natuur langs de Maas. Een ervaren gids neemt u mee langs een gevarieerd landschap en misschien ziet u zelfs een bever of een das. Stevige schoenen en een lange broek zijn noodzakelijk. Een wandeling duurt ongeveer 2 uur. Wegens grote belangstelling adviseren wij u te reserveren want vol is vol.  Kijk op de kalender van Toerisme Megen welke data zijn gereserveerd voor deze struinwandelingen.

7 sep. 2020

Oude Stadhuis Geertruidenberg open op 13 september 2020

Title of attraction

Combineer je toertocht met een stadswandeling en rondleiding in Geertruidenberg. Het voormalig stadhuis is open tijdens het Monumentenweekeind op zondag 13 sep 2020. Aanmelden en kaartverkoop via de website van VVV Geertruidenberg. De wandeling met een VVV gids leidt langs de vele monumenten en bezienswaardigheden van Hollands oudste stad Geertruidenberg.

31 aug. 2020

Open monumentendag Moerdijk en Willemstad

Title of attraction

De Kunst & Cultuurroute Moerdijk is verplaatst naar 2021, vanwege de Corona richtlijnen. Maar, er is goed nieuws te melden. Een aantal monumenten zijn wel geopend tijdens de landelijke Open Monumentendagen op 6 en 7 september 2020.

21 aug. 2020

Willemstad in vogelvlucht

Title of attraction

Willemstad ligt aan de Vestingstedenroute. Bekijk dit deel van de route in vogelvlucht.

18 aug. 2020

Inschrijven stadswandeling Steenbergen kan nu weer

Title of attraction

De Stads Herauten Steenbergen verzorgen rondwandelingen door het historische stadshart van vestingstad Steenbergen. Onze wandelingen hebben enkele maanden stilgelegen in verband met de richtlijnen van het RIVM. Nu is besloten weer van start te gaan.

15 aug. 2020

Geertruidenberg in vogelvlucht

Title of attraction

Geertruidenberg ligt aan de vestingstedenroute. Bekijk in vogelvlucht dit mooie stukje van de route.

12 aug. 2020

Steenbergen in vogelvlucht

Title of attraction

Steenbergen ligt aan de Vestingstedenroute. Bekijk dit stuk van de route in vogelvlucht.

12 aug. 2020

Afsluiting Willemstad elke zondagmiddag

Title of attraction

Willemstad – Vesting is op zondagen vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.Dit betreft een afsluiting bij de Landpoortstraat en bij Benedenkade. Er bestaan 4 parkeermogelijkheden: Singel Havenhoofd Haven – Lantarendijk Lantarendijk

10 jul. 2020

Lancering Vestingstedenroute.nl

Title of attraction

De eerste autoroute voor Vestingsteden is een feit. Begeleid door een feestelijke klaroenstoot van een stadsheraut van Steenbergen en begeleidt door Bergsche Battery, het stadsleger van Geertruidenberg, heeft Willemijn van Hees, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden (VNV) samen met Peter Staal, directeur van de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club (KNAC) de Zuiderwaterlinieroute ‘geopend’. De VNV en KNAC werken samen om de geschiedenis te ontsluiten en mensen plezier te laten beleven in autorijden. Via site www.vestingstedenroute.nl, een app en een boekje is de route voor een breed publiek toegankelijk. Op de site is ruimte voor horecaondernemers en erfgoedorganisaties om hun aanbod en aanbiedingen te delen.

8 jul. 2020

Streekboekje 50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-12e

Title of attraction

Dit boekje is speciaal voor gemeente Moerdijk. Hierin staan 50-natuurbelevenissen voor kinderen in basisschoolleeftijd. Achterin dit boekje zit een kaart van de omgeving, hierop staan de locaties vermeld waar dit allemaal te beleven is. Zo ook is een bezoekje brengen aan de forten in deze gemeente met uw kind is zeker de moeite waard. Ook is de wandeling ‘Tussen Vesting en fort’ een aanrader. Of de Wachter beklimmen, aan de Oostdijk in Willemstad, een markant object aan het Hollands Diep, is een bijzondere natuurbelevenis.

8 jul. 2020

Stadswandelingen in Geertruidenberg weer van start

Title of attraction

Na meer dan twee maanden gesloten te zijn geweest, zijn de deuren van het VVV kantoor in Geertruidenberg sinds 1 juni weer geopend. Nu de coronamaatregelen verder versoepeld worden, willen we ook de stadswandelingen door Geertruidenberg Vestingstad aan De Biesbosch weer starten. We nodigen toeristen en inwoners van de gemeente Geertruidenberg uit om op een historische reis te gaan met een van onze enthousiaste stadsgidsen.

8 jul. 2020

Groot terras op de markt Steenbergen

Title of attraction

De Markt in Steenbergen omgetoverd tot één groot terras met veel extra tafels en stoelen. Zo kun je gezellig een drankje en een hapje doen in het centrum van Steenbergen.