Vestingsteden-nieuwtjes

10 jul. 2020

Lancering Vestingstedenroute.nl

Zuiderwaterlinie

De eerste autoroute voor Vestingsteden is een feit! Begeleid door een feestelijke klaroenstoot van een stadsheraut van Steenbergen en begeleidt door Bergsche Battery, het stadsleger van Geertruidenberg, heeft Willemijn van Hees, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden (VNV) samen met Peter Staal, directeur van de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club (KNAC) de Zuiderwaterlinieroute ‘geopend’.

8 jul. 2020

Streekboekje 50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-12e

Zuiderwaterlinie

Dit boekje is speciaal voor gemeente Moerdijk. Hierin staan 50-natuurbelevenissen voor kinderen in basisschoolleeftijd. Achterin dit boekje zit een kaart van de omgeving, hierop staan de locaties vermeld waar dit allemaal te beleven is. Zo ook is een bezoekje brengen aan de forten in deze gemeente met uw kind is zeker de moeite waard. Ook is de wandeling ‘Tussen Vesting en fort’ een aanrader. Of de Wachter beklimmen, aan de Oostdijk in Willemstad, een markant object aan het Hollands Diep, is een bijzondere natuurbelevenis.

8 jul. 2020

Groot terras op de markt Steenbergen

Zuiderwaterlinie

De Markt in Steenbergen omgetoverd tot één groot terras met veel extra tafels en stoelen. Zo kun je gezellig een drankje en een hapje doen in het centrum van Steenbergen.

28 sep. 2023

Nieuw - vestingstedenroute Gelderland is nu geopend!

Gelderland

Op zaterdag 30 september wordt de Vestingstedenroute Gelderland voor het eerst gereden vanaf startpunt in Zutphen.

21 okt. 2020

Museum De Roos is oudste gebouw Geertruidenberg

Zuiderwaterlinie

Museum ‘De Roos’ is gevestigd in een van de oudste panden van Geertruidenberg. Het is een museum, dus je kan binnen kijken. Het gebouw dateert uit de 16e eeuw. Het pand heeft een renaissance trapgevel, houten luiken en een voordeur bestaande uit een onder- en een bovendeur. Het pand ‘De Roos’ is, gelegen achter een dubbele rij lindebomen met zicht op een groot marktplein dat bestraat is met eeuwenoude kinderkopjes, een van de oudste historische objecten die het gelijknamige museum rijk is.

8 jul. 2020

Stadswandelingen in Geertruidenberg weer van start

Zuiderwaterlinie

Na meer dan twee maanden gesloten te zijn geweest, zijn de deuren van het VVV kantoor in Geertruidenberg sinds 1 juni weer geopend. Nu de coronamaatregelen verder versoepeld worden, willen we ook de stadswandelingen door Geertruidenberg Vestingstad aan De Biesbosch weer starten. We nodigen toeristen en inwoners van de gemeente Geertruidenberg uit om op een historische reis te gaan met een van onze enthousiaste stadsgidsen.

6 okt. 2020

Halve zolen rally verplaatst naar april 2021

Zuiderwaterlinie

Hou je van rally rijden? Dan is de Halve Zolen Rally van De Langstraat iets voor jou. De Langstraat is dé groene vrijetijdsregio, gelegen tussen de attractieve steden 's-Hertogenbosch, Tilburg en Breda. Met naast grote toeristische trekkers als vestingstad Heusden, Efteling en Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen talrijke unieke parels. Deze rally zou eind oktober 2020 plaatsvinden, maar wordt verplaatst naar voorjaar 2021. Hou het in de gaten op bezoekdelangstraat.nl

7 jun. 2022

Aftrap Vestingstedenroute Utrecht

Utrecht

Op zaterdag 11 juni wordt de Utrechtse route van de Vestingstedenroute voor het eerst gereden - door oldtimers - vanaf startpunt vestingstad IJsselstein. Klik hier voor het programma.

7 jun. 2022

Aftrap Vestingstedenroute Zuid-Holland

Zuid-Holland

Op zaterdag 11 juni wordt de Zuid-Hollandse route van de Vestingstedenroute voor het eerst gereden - door oldtimers - vanaf startpunt vestingstad Brielle. Klik hier voor het programma.

13 mei 2022

Lions Classic Car Event in IJsselstein - Schrijf je nu in!

Utrecht

Op zaterdag 11 juni wordt het 4de Lions IJsselstein Classic Car Event (CCE) georganiseerd en deze keer staat dit in het teken van de Vestingstedenroute! Liefhebbers van klassieke auto’s worden met open armen ontvangen in de historische binnenstad. Hebt u een auto van 40 jaar of ouder, dan bent u van harte welkom! Porsche’s 911, 912 en 356 van alle leeftijden kunnen deelnemen aan de Porsche Plaza.

29 sep. 2020

Indundatieroute Willemstad

Zuiderwaterlinie

Veilig en gezond touren langs de Zuiderwaterlinie? Na het rijden van een etappe kun je heerlijk de benen strekken in Willemstad. De indundatieroute van 3,5 km is een absolute aanrader. Loop mee langs de sluisjes en doorgangen die van Willemstad een bijna niet te veroveren vesting maakten. Meer informatie via VVV Moerdijk en ook in het Mauritshuis.

Info Routes Docs Tests Migrator Plugins

Application: vestingstedenroute
Framework: CFWheels 2.2.0
Environment: Development
Host Name: EC2AMAZ-FHVJMOL
CFML Engine: Lucee5.3.7.47
Data Source: Vestingstedenroute
Database Adapter: MySQL
URL Rewriting: On
URL Obfuscation: Off
Plugins: None
Route: News
Controller: Articles
Action: DisplayNews
Parameters: None
Execution Time: 250ms ( action ~125ms , view ~78ms , requeststart ~15ms )