Nieuw - vestingstedenroute Gelderland is nu geopend!

Gelderland

Op zaterdag 30 september wordt de Vestingstedenroute Gelderland officieel geopend. De aftrap van de route vindt plaats in vestingstad Culemborg.

In deze fonkelnieuwe route staat de Tachtigjarige Oorlog centraal, waarin de Lage Landen in 1568 de wapens opnamen tegen de Spaanse overheerser. Deze oorlog werd het langst uitgevochten in Gelderland, waar Willem van Oranje en zijn zoon Maurits van Oranje de IJssel, de Maas en de Waal gebruikten als verdedigingslinie.

De Vestingstedenroute is een initiatief van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden (VNV) en de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) en biedt toeristische autoroutes langs de mooiste vestingsteden in Nederland en hun omliggende dorpen. De routes zijn een ideaal uitje voor mensen die met hun auto of motorfiets op vakantie willen in eigen land.

Het laatste nieuws

Lions Classic Car Event in IJsselstein - Schrijf je nu in!

Utrecht

13 mei 2022

Op zaterdag 11 juni wordt het 4de Lions IJsselstein Classic Car Event (CCE) georganiseerd en deze keer staat dit in het teken van de Vestingstedenroute! Liefhebbers van klassieke auto’s worden met open armen ontvangen in de historische binnenstad. Hebt u een auto van 40 jaar of ouder, dan bent u van harte welkom! Porsche’s 911, 912 en 356 van alle leeftijden kunnen deelnemen aan de Porsche Plaza.

Museum De Roos is oudste gebouw Geertruidenberg

Zuiderwaterlinie

21 okt. 2020

Museum ‘De Roos’ is gevestigd in een van de oudste panden van Geertruidenberg. Het is een museum, dus je kan binnen kijken. Het gebouw dateert uit de 16e eeuw. Het pand heeft een renaissance trapgevel, houten luiken en een voordeur bestaande uit een onder- en een bovendeur. Het pand ‘De Roos’ is, gelegen achter een dubbele rij lindebomen met zicht op een groot marktplein dat bestraat is met eeuwenoude kinderkopjes, een van de oudste historische objecten die het gelijknamige museum rijk is.

Halve zolen rally verplaatst naar april 2021

Zuiderwaterlinie

6 okt. 2020

Hou je van rally rijden? Dan is de Halve Zolen Rally van De Langstraat iets voor jou. De Langstraat is dé groene vrijetijdsregio, gelegen tussen de attractieve steden 's-Hertogenbosch, Tilburg en Breda. Met naast grote toeristische trekkers als vestingstad Heusden, Efteling en Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen talrijke unieke parels. Deze rally zou eind oktober 2020 plaatsvinden, maar wordt verplaatst naar voorjaar 2021. Hou het in de gaten op bezoekdelangstraat.nl

Info Routes Docs Tests Migrator Plugins

Application: vestingstedenroute
Framework: CFWheels 2.2.0
Environment: Development
Host Name: EC2AMAZ-FHVJMOL
CFML Engine: Lucee5.3.7.47
Data Source: Vestingstedenroute
Database Adapter: MySQL
URL Rewriting: On
URL Obfuscation: Off
Plugins: None
Route: SpecificNews
Controller: Articles
Action: DisplayArticle
Key(s): nieuw---vestingstedenroute-gelderland-is-nu-geopend-
Parameters: None
Execution Time: 125ms ( action ~78ms , view ~31ms )