Streekboekje 50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-12e

Zuiderwaterlinie

Dit boekje is speciaal voor gemeente Moerdijk. Hierin staan 50-natuurbelevenissen voor kinderen in basisschoolleeftijd. Achterin dit boekje zit een kaart van de omgeving, hierop staan de locaties vermeld waar dit allemaal te beleven is. Zo ook is een bezoekje brengen aan de forten in deze gemeente met uw kind is zeker de moeite waard. Ook is de wandeling ‘Tussen Vesting en fort’ een aanrader. Of de Wachter beklimmen, aan de Oostdijk in Willemstad, een markant object aan het Hollands Diep, is een bijzondere natuurbelevenis.

Slootje springen, vogels spotten en fruit plukken van de boom. Veel kinderen hebben dat nog nooit gedaan. Is dat belangrijk? Ja, want van buiten-bezig zijn worden kinderen gelukkiger en het is gezond. In samenwerking met Stichting Buitenmakelaar en Jessicaas Ontwerp ontwikkelde KrachtigBuiten en IVN Etten-Leur e.o. in 2016 een streekboekje met 50 lokale buitenactiviteiten dat gratis aan alle kinderen uit groep 3 in alle dorpen/steden in de gemeente Moerdijk uitgereikt wordt. Het boek is tevens te koop bij verschillende streekwinkels, VVV-Informatiepunten, Fort Sabina, het Vlasserij – en Suikermuseum en zorgboerderij Zwanenhoeve.

Beleven en zelf doen

50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde is de officiële titel van het boekje. De nadruk ligt op beleven en zelf doen. Het boekje is zo opgezet dat het echt van het kind zelf is. Ze kunnen hun eigen naam erin zetten en bij elke activiteit is er ruimte om tekeningen of notities te maken en dingen op te plakken. Activiteiten zijn er voor alle leeftijden en alle seizoenen. Als de activiteit afgerond is kan het hoekje achterin het 50-dingenboekje op de zegeltjeskaart geplakt worden.

Met kaart

Het 50-dingenboek bevat tevens een grote kaart van de omgeving. Daarop zijn door verschillende betrokkenen de beste plekken gemarkeerd voor diverse activiteiten en in deze herdruk staan ook alle vlinderidylles en insectenhotels die in Moerdijk, BIJvriendelijkste gemeente zijn aangelegd. Centrale rol speelt Huiszwaluw Sjak. Als vaste deelnemer aan de activiteiten duikt hij op iedere pagina op en neemt hij de kinderen mee op avontuur.

Huiszwaluw Sjak

Vele gezinnen zullen vakantie houden in Nederland. Hoe mooi is het dan dat (groot-)ouders samen met de kinderen deze natuuractiviteiten gaan beleven en kinderen aan de slag kunnen gaan met hun bucketlist. Zo kunnen kinderen toch samen met huiszwaluw Sjak 50-dingen-in-de-natuur van de Moerdijkse polders gaan beleven.

Bent u geïnteresseerd in dit boekje? Neem dan contact op met Petra Wevers, info@krachtigbuiten.nl, tel. 06-40971432. Voor meer info over dit boekje en andere uitgaves zie www.krachtigbuiten.nl/50dingen of de facebookpagina @50dingenboekmoerdijk. De boekjes zijn te koop: prijs €15,00

Het laatste nieuws

Lions Classic Car Event in IJsselstein - Schrijf je nu in!

Utrecht

13 mei 2022

Op zaterdag 11 juni wordt het 4de Lions IJsselstein Classic Car Event (CCE) georganiseerd en deze keer staat dit in het teken van de Vestingstedenroute! Liefhebbers van klassieke auto’s worden met open armen ontvangen in de historische binnenstad. Hebt u een auto van 40 jaar of ouder, dan bent u van harte welkom! Porsche’s 911, 912 en 356 van alle leeftijden kunnen deelnemen aan de Porsche Plaza.

Museum De Roos is oudste gebouw Geertruidenberg

Zuiderwaterlinie

21 okt. 2020

Museum ‘De Roos’ is gevestigd in een van de oudste panden van Geertruidenberg. Het is een museum, dus je kan binnen kijken. Het gebouw dateert uit de 16e eeuw. Het pand heeft een renaissance trapgevel, houten luiken en een voordeur bestaande uit een onder- en een bovendeur. Het pand ‘De Roos’ is, gelegen achter een dubbele rij lindebomen met zicht op een groot marktplein dat bestraat is met eeuwenoude kinderkopjes, een van de oudste historische objecten die het gelijknamige museum rijk is.

Halve zolen rally verplaatst naar april 2021

Zuiderwaterlinie

6 okt. 2020

Hou je van rally rijden? Dan is de Halve Zolen Rally van De Langstraat iets voor jou. De Langstraat is dé groene vrijetijdsregio, gelegen tussen de attractieve steden 's-Hertogenbosch, Tilburg en Breda. Met naast grote toeristische trekkers als vestingstad Heusden, Efteling en Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen talrijke unieke parels. Deze rally zou eind oktober 2020 plaatsvinden, maar wordt verplaatst naar voorjaar 2021. Hou het in de gaten op bezoekdelangstraat.nl

Info Routes Docs Tests Migrator Plugins

Application: vestingstedenroute
Framework: CFWheels 2.2.0
Environment: Development
Host Name: EC2AMAZ-FHVJMOL
CFML Engine: Lucee5.3.7.47
Data Source: Vestingstedenroute
Database Adapter: MySQL
URL Rewriting: On
URL Obfuscation: Off
Plugins: None
Route: SpecificNews
Controller: Articles
Action: DisplayArticle
Key(s): 50-dingen
Parameters: None
Execution Time: 78ms ( action ~47ms , view ~16ms )