Stadswandelingen in Geertruidenberg weer van start

Zuiderwaterlinie

Na meer dan twee maanden gesloten te zijn geweest, zijn de deuren van het VVV kantoor in Geertruidenberg sinds 1 juni weer geopend. Nu de coronamaatregelen verder versoepeld worden, willen we ook de stadswandelingen door Geertruidenberg Vestingstad aan De Biesbosch weer starten.

We nodigen toeristen en inwoners van de gemeente Geertruidenberg uit om op een historische reis te gaan met een van onze enthousiaste stadsgidsen.
Op zondag 5 juli, donderdag 9, 16 en 23 juli bent u weer van harte welkom bij het VVV kantoor in Geertruidenberg voor een stadswandeling met rondleiding door het voormalig Stadhuis. Bij de rondleiding door het Stadhuis bezoekt u o.a. de trouwzaal met vierschaar en de voormalige raadzaal, waar u kunt ervaren hoe het is om stadsbestuurder te zijn. Ook kunt u de secco kamer bezichtigen.

De wandelingen starten om 13.30 en 14.00 uur bij het VVV kantoor, Markt 46. De kosten bedragen € 4,00 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen tot 12 jaar.

Om te voldoen aan de gezondheidsmaatregelen die op dit moment van kracht zijn, hebben we een aantal regels verbonden aan de stadswandelinge

U kunt de stadswandeling combineren met een bezoek aan Museum De Roos waar op dit moment de wisseltentoonstelling ‘De Biesbosch in Beeld’ te zien is. U betaalt dan slechts € 2,00 entree voor het museum (normale prijs: € 4,00). Museumjaarkaart geeft gratis toegang.

Het laatste nieuws

Lions Classic Car Event in IJsselstein - Schrijf je nu in!

Utrecht

13 mei 2022

Op zaterdag 11 juni wordt het 4de Lions IJsselstein Classic Car Event (CCE) georganiseerd en deze keer staat dit in het teken van de Vestingstedenroute! Liefhebbers van klassieke auto’s worden met open armen ontvangen in de historische binnenstad. Hebt u een auto van 40 jaar of ouder, dan bent u van harte welkom! Porsche’s 911, 912 en 356 van alle leeftijden kunnen deelnemen aan de Porsche Plaza.

Museum De Roos is oudste gebouw Geertruidenberg

Zuiderwaterlinie

21 okt. 2020

Museum ‘De Roos’ is gevestigd in een van de oudste panden van Geertruidenberg. Het is een museum, dus je kan binnen kijken. Het gebouw dateert uit de 16e eeuw. Het pand heeft een renaissance trapgevel, houten luiken en een voordeur bestaande uit een onder- en een bovendeur. Het pand ‘De Roos’ is, gelegen achter een dubbele rij lindebomen met zicht op een groot marktplein dat bestraat is met eeuwenoude kinderkopjes, een van de oudste historische objecten die het gelijknamige museum rijk is.

Halve zolen rally verplaatst naar april 2021

Zuiderwaterlinie

6 okt. 2020

Hou je van rally rijden? Dan is de Halve Zolen Rally van De Langstraat iets voor jou. De Langstraat is dé groene vrijetijdsregio, gelegen tussen de attractieve steden 's-Hertogenbosch, Tilburg en Breda. Met naast grote toeristische trekkers als vestingstad Heusden, Efteling en Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen talrijke unieke parels. Deze rally zou eind oktober 2020 plaatsvinden, maar wordt verplaatst naar voorjaar 2021. Hou het in de gaten op bezoekdelangstraat.nl

Info Routes Docs Tests Migrator Plugins

Application: vestingstedenroute
Framework: CFWheels 2.2.0
Environment: Development
Host Name: EC2AMAZ-FHVJMOL
CFML Engine: Lucee5.3.7.47
Data Source: Vestingstedenroute
Database Adapter: MySQL
URL Rewriting: On
URL Obfuscation: Off
Plugins: None
Route: SpecificNews
Controller: Articles
Action: DisplayArticle
Key(s): stadswandelingen_geertruidenberg_weer_van_start
Parameters: None
Execution Time: 63ms ( action ~47ms , view ~16ms )