Stadswandelingen in Geertruidenberg weer van start

Na meer dan twee maanden gesloten te zijn geweest, zijn de deuren van het VVV kantoor in Geertruidenberg sinds 1 juni weer geopend. Nu de coronamaatregelen verder versoepeld worden, willen we ook de stadswandelingen door Geertruidenberg Vestingstad aan De Biesbosch weer starten.

We nodigen toeristen en inwoners van de gemeente Geertruidenberg uit om op een historische reis te gaan met een van onze enthousiaste stadsgidsen.
Op zondag 5 juli, donderdag 9, 16 en 23 juli bent u weer van harte welkom bij het VVV kantoor in Geertruidenberg voor een stadswandeling met rondleiding door het voormalig Stadhuis. Bij de rondleiding door het Stadhuis bezoekt u o.a. de trouwzaal met vierschaar en de voormalige raadzaal, waar u kunt ervaren hoe het is om stadsbestuurder te zijn. Ook kunt u de secco kamer bezichtigen.

De wandelingen starten om 13.30 en 14.00 uur bij het VVV kantoor, Markt 46. De kosten bedragen € 4,00 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen tot 12 jaar.

Om te voldoen aan de gezondheidsmaatregelen die op dit moment van kracht zijn, hebben we een aantal regels verbonden aan de stadswandelinge

U kunt de stadswandeling combineren met een bezoek aan Museum De Roos waar op dit moment de wisseltentoonstelling ‘De Biesbosch in Beeld’ te zien is. U betaalt dan slechts € 2,00 entree voor het museum (normale prijs: € 4,00). Museumjaarkaart geeft gratis toegang.

Het laatste nieuws

Title of news message

Afsluiting Willemstad elke zondagmiddag

12 aug. 2020

Willemstad – Vesting is op zondagen vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.Dit betreft een afsluiting bij de Landpoortstraat en bij Benedenkade. Er bestaan 4 parkeermogelijkheden: Singel Havenhoofd Haven – Lantarendijk Lantarendijk

Title of news message

Lancering Vestingstedenroute.nl

10 jul. 2020

De eerste autoroute voor Vestingsteden is een feit. Begeleid door een feestelijke klaroenstoot van een stadsheraut van Steenbergen en begeleidt door Bergsche Battery, het stadsleger van Geertruidenberg, heeft Willemijn van Hees, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden (VNV) samen met Peter Staal, directeur van de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club (KNAC) de Zuiderwaterlinieroute ‘geopend’. De VNV en KNAC werken samen om de geschiedenis te ontsluiten en mensen plezier te laten beleven in autorijden. Via site www.vestingstedenroute.nl, een app en een boekje is de route voor een breed publiek toegankelijk. Op de site is ruimte voor horecaondernemers en erfgoedorganisaties om hun aanbod en aanbiedingen te delen.

Title of news message

Groot terras op de markt Steenbergen

8 jul. 2020

De Markt in Steenbergen omgetoverd tot één groot terras met veel extra tafels en stoelen. Zo kun je gezellig een drankje en een hapje doen in het centrum van Steenbergen.

Title of news message

Streekboekje 50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-12e

8 jul. 2020

Dit boekje is speciaal voor gemeente Moerdijk. Hierin staan 50-natuurbelevenissen voor kinderen in basisschoolleeftijd. Achterin dit boekje zit een kaart van de omgeving, hierop staan de locaties vermeld waar dit allemaal te beleven is. Zo ook is een bezoekje brengen aan de forten in deze gemeente met uw kind is zeker de moeite waard. Ook is de wandeling ‘Tussen Vesting en fort’ een aanrader. Of de Wachter beklimmen, aan de Oostdijk in Willemstad, een markant object aan het Hollands Diep, is een bijzondere natuurbelevenis.

Title of news message

Stadswandelingen in Geertruidenberg weer van start

8 jul. 2020

Na meer dan twee maanden gesloten te zijn geweest, zijn de deuren van het VVV kantoor in Geertruidenberg sinds 1 juni weer geopend. Nu de coronamaatregelen verder versoepeld worden, willen we ook de stadswandelingen door Geertruidenberg Vestingstad aan De Biesbosch weer starten. We nodigen toeristen en inwoners van de gemeente Geertruidenberg uit om op een historische reis te gaan met een van onze enthousiaste stadsgidsen.