Lancering Vestingstedenroute.nl

Zuiderwaterlinie

1 linie, 11 vestingsteden, 1001 ontdekkingen en vele unieke samenwerkingen

De eerste autoroute voor Vestingsteden is een feit. Begeleid door een feestelijke klaroenstoot van een stadsheraut van Steenbergen en begeleidt door Bergsche Battery, het stadsleger van Geertruidenberg, heeft Willemijn van Hees, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden (VNV) samen met Peter Staal, directeur van de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club (KNAC) de Zuiderwaterlinieroute geopend. De VNV en KNAC werken samen om de geschiedenis te ontsluiten en mensen plezier te laten beleven in autorijden. Via site vestingstedenroute.nl, een app en een boekje is de route voor een breed publiek toegankelijk. Op de site is ruimte voor horecaondernemers en erfgoedorganisaties om hun aanbod en aanbiedingen te delen.

Vestingstedenroute.nl is een initiatief van de VNV en de KNAC. De gedachte achter deze samenwerking is om vestingsteden te verbinden via een speciaal samengestelde toeristische autoroute en daarmee meerwaarde te bieden voor de omgeving, de erfgoedparels en de horeca.  De lancering van de website vond plaats in de Geertuidskerk in Geertruidenberg. De Zuiderwaterlinieroute is de eerste route die is voortgekomen uit deze samenwerking. De route leidt   langs 11 Brabantse vestingsteden en talloze erfgoedgoed parels zoals forten, kastelen, schansen en vestingwallen.

Kracht van de crisis

Willemijn van Hees: “De huidige tijd doet ons sterker beseffen dat we door samen te werken nieuwe kansen kunnen creëren. Ik ben enorm blij dat ik vandaag, als voorzitter van de VNV samen met de KNAC de site www.vestingstedenroute.nl mag presenteren met daarop een route langs de Zuiderwaterlinie. Op de site staan prachtige aanbiedingen en veel wetenswaardigheden over onze mooie vestingsteden. Uniek voor een dagje uit of een historische vakantie.”
Peter Staal (KNAC) licht het initiatief toe: “Ik ben blij dat er weer een autoroute is die langs historische plaatsen voert. In Nederland is nog heel veel moois te ontdekken dat onder de aandacht van het grote publiek kan worden gebracht. Juist met de auto is dat, in deze tijd, heel goed te doen. Veilig comfortabel en corona-proof.”

De afdeling Midden West van Koninklijke Horeca Nederland reageert enthousiast. Jack Siemons: “Wat een geweldig initiatief van de Vereniging van Nederlandse Vestingsteden en de KNAC. De vestingstedenroute Zuiderwaterlinie biedt de horeca volop kansen voor samenwerking met het erfgoed. Mensen willen genieten van al het moois dat Brabant te bieden heeft, maar ook lekker eten, drinken of zelfs overnachten. Zo helpen we elkaar genieten. Deze steun in de rug kunnen wij heel goed gebruiken. Ook Gastvrij Brabant om omarmt dit initiatief. “Deze website is een prachtige gelegenheid om de Brabantse gastvrijheid te combineren met historisch erfgoed.”, aldus Hubert Boelaars.

www.vestingstedenroute.nl

“Dit is de eerste route in een reeks waarmee de VNV samen met de KNAC de vestingsteden en al het moois daaromheen op de kaart gaat zetten. Hiermee pakken we de handschoen op die het kabinet ons heeft gegeven om erfgoed zichtbaar te maken en ervoor te zorgen dat mensen erfgoed ook gaan beleven.” aldus Willemijn van Hees.
De website www.vestingstedenroute.nl is het kloppend hart van deze samenwerking. Een toolkit is beschikbaar voor erfgoedorganisaties en horecaondernemers zodat zij hun aanbod en aanbiedingen kunnen delen. Via deze site en de communicatiekanalen van de betreffende gemeenten, horecaondernemers, Visit Brabant, de KNAC, de ANWB en vele andere betrokkenen wordt  www.vestingstedenroute.nl onder aandacht gebracht van het grote publiek. Op de homepage staat een sfeerimpressie/videorondleiding van de route.

Het laatste nieuws

Lions Classic Car Event in IJsselstein - Schrijf je nu in!

Utrecht

13 mei 2022

Op zaterdag 11 juni wordt het 4de Lions IJsselstein Classic Car Event (CCE) georganiseerd en deze keer staat dit in het teken van de Vestingstedenroute! Liefhebbers van klassieke auto’s worden met open armen ontvangen in de historische binnenstad. Hebt u een auto van 40 jaar of ouder, dan bent u van harte welkom! Porsche’s 911, 912 en 356 van alle leeftijden kunnen deelnemen aan de Porsche Plaza.

Museum De Roos is oudste gebouw Geertruidenberg

Zuiderwaterlinie

21 okt. 2020

Museum ‘De Roos’ is gevestigd in een van de oudste panden van Geertruidenberg. Het is een museum, dus je kan binnen kijken. Het gebouw dateert uit de 16e eeuw. Het pand heeft een renaissance trapgevel, houten luiken en een voordeur bestaande uit een onder- en een bovendeur. Het pand ‘De Roos’ is, gelegen achter een dubbele rij lindebomen met zicht op een groot marktplein dat bestraat is met eeuwenoude kinderkopjes, een van de oudste historische objecten die het gelijknamige museum rijk is.

Halve zolen rally verplaatst naar april 2021

Zuiderwaterlinie

6 okt. 2020

Hou je van rally rijden? Dan is de Halve Zolen Rally van De Langstraat iets voor jou. De Langstraat is dé groene vrijetijdsregio, gelegen tussen de attractieve steden 's-Hertogenbosch, Tilburg en Breda. Met naast grote toeristische trekkers als vestingstad Heusden, Efteling en Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen talrijke unieke parels. Deze rally zou eind oktober 2020 plaatsvinden, maar wordt verplaatst naar voorjaar 2021. Hou het in de gaten op bezoekdelangstraat.nl

Info Routes Docs Tests Migrator Plugins

Application: vestingstedenroute
Framework: CFWheels 2.2.0
Environment: Development
Host Name: EC2AMAZ-FHVJMOL
CFML Engine: Lucee5.3.7.47
Data Source: Vestingstedenroute
Database Adapter: MySQL
URL Rewriting: On
URL Obfuscation: Off
Plugins: None
Route: SpecificNews
Controller: Articles
Action: DisplayArticle
Key(s): lancering-vestingstedenroute
Parameters: None
Execution Time: 241ms ( action ~144ms , view ~47ms , setup ~16ms , requestend ~3ms )