Open monumentendag Moerdijk en Willemstad

De Kunst & Cultuurroute Moerdijk is verplaatst naar 2021, vanwege de Corona richtlijnen. Maar, er is goed nieuws te melden. Een aantal monumenten zijn wel geopend tijdens de landelijke Open Monumentendagen op 6 en 7 september 2020.

De deelnemers rond Willemstad aan de Open monumentendagen 2020 zijn:
Langeweg
Hoeve Cecilia, de Langeweg 22, open za+zo
Exposities: Ellie Klaverdijk/glas in lood & Tiffany, Rod Szalkay/ schilderijen & mixed media, Laura Lormann/sieraden, Christa Geluk/keramiek , Juul Vaartjes/keramiek, Yolande Baselier/vilt, Annelies van Waes/schilderijen, Mirella Damen/schilderijen, Marlene Ruigrok met leerlingen van de Marlijn academie/o.a. zelfgemaakte armbandjes
Zevenbergen
Heemkundekring Willem van Strijen, Zuidhaven 17
Expositie: Heemkundekring Willem van Strijen
Hervormde Catharina kerk, markt 4, open alleen za
De Keet (Industrieel Erfgoed), Huizersdijk 28.
Exposities: Een expositie over 40 jaar beelden in keramiek en brons van Jose van der Valk . Deze worden geëxposeerd in o.a. de prachtige tuin achter het huis. Te bezichtigen op 4,5 en op afspraak op 6 september en zonder afspraak op 12 en 13 september.
Standdaarbuiten
Keene sluis, Barlaaksedijk 4, ligging aan de openbare weg
Klundert
Stadhuis Klundert, Stadhuisring 1, open za + zo
De Stad Klundert, Molenstraat 31, open za.
Heijningen
Fort Sabina, Fortweg 1, open 6 t/m 13 september 10-17 uur. (verdere openingstijden zie FortSabina.nl)
Exposities: Gea Korpel Beskers/textiel + workshop, Kariene van Steenoven/installaties + Workshop Wonderwandeling, Arie Fransen/divers, Will Gorrisen/fotografie + workshop fotografie, Anja Frijters/installaties, Ria Helderop/keramiek, Inge van Rijsbergen/installaties, Esther Frijters/Grafiek, Mieke Veltman/divers, Gert van der Ros/fotografie, Hugo Snel/installaties, Sylvia de Kok Workshops, Straattheater en muziek door stichting fort Sabina, Jenny van Eekelen/sierraden, Dennis van de Nobelen/grafisch.
Willemstad
Fort de Hel, Helsedijk 85, open za + zo 13-17 uur (verdere openingstijden zie fortdehelwillemstad.nl)
Expositie “Heerlijke Kunst” door Lia Reijnders, Trudie Vrolijk, Jodrike de Koning, Irene Weug, Hella Sluyters, Manu Dudink, Frank Beek, Jan Kettelerij, Mia Zaat, Annemiek Hoek, Pierrette Schoon, Nell Scheepers, Elke Zimmerman en dichterscollectief de Ganzeveer
Mauritshuis, Hofstraat 1, open za+zo
Exposities: Susan Mangus/sierraden, Egbert Sielen/glaskunst

Het laatste nieuws

Title of news message

Wandeling Beneden Sas langs de route

23 sep. 2020

De route komt langs Beneden Sas. Dat is een prima plek om een wandeling te maken. Even tot rust komen na een wandeling in de Dintelse Gorzen of een ontdekkingstocht op het sluizencomplex? Restaurant, huiskamer, theehuis Beneden Sas biedt de gelegenheid om te genieten van een verse kop koffie met een stuk huisgemaakte taart. Of – voor de grotere trek- een heerlijke lunch of diner. Kijk voor de openingsdagen en -tijden op de website.

Title of news message

Ochtendwandeling in Heusden

17 sep. 2020

Start je toer langs de Zuiderwaterlinie in de ochtend met een stadswandeling in Heusden. Wandel met een gids of ga zelf op ontdekkingstocht over de stadswallen. Wandelboekjes en gidsen zijn bij het Regionaal Bureau voor Toerisme De Langstraat te vinden. Onderweg is een stop bij het Gouverneurshuis zeker de moeite waard. Jaarlijks zijn er meerdere interessante tentoonstellingen te vinden. In de zomer is er een prachtig tuinterras.

Title of news message

Struinwandeling omgeving Megen

14 sep. 2020

Het Toeristisch Informatiecentrum Megen organiseert struinwandelingen door de prachtige natuur langs de Maas. Een ervaren gids neemt u mee langs een gevarieerd landschap en misschien ziet u zelfs een bever of een das. Stevige schoenen en een lange broek zijn noodzakelijk. Een wandeling duurt ongeveer 2 uur. Wegens grote belangstelling adviseren wij u te reserveren want vol is vol.  Kijk op de kalender van Toerisme Megen welke data zijn gereserveerd voor deze struinwandelingen.

Title of news message

Oude Stadhuis Geertruidenberg open op 13 september 2020

7 sep. 2020

Combineer je toertocht met een stadswandeling en rondleiding in Geertruidenberg. Het voormalig stadhuis is open tijdens het Monumentenweekeind op zondag 13 sep 2020. Aanmelden en kaartverkoop via de website van VVV Geertruidenberg. De wandeling met een VVV gids leidt langs de vele monumenten en bezienswaardigheden van Hollands oudste stad Geertruidenberg.

Title of news message

Open monumentendag Moerdijk en Willemstad

31 aug. 2020

De Kunst & Cultuurroute Moerdijk is verplaatst naar 2021, vanwege de Corona richtlijnen. Maar, er is goed nieuws te melden. Een aantal monumenten zijn wel geopend tijdens de landelijke Open Monumentendagen op 6 en 7 september 2020.

Title of news message

Willemstad in vogelvlucht

21 aug. 2020

Willemstad ligt aan de Vestingstedenroute. Bekijk dit deel van de route in vogelvlucht.

Title of news message

Inschrijven stadswandeling Steenbergen kan nu weer

18 aug. 2020

De Stads Herauten Steenbergen verzorgen rondwandelingen door het historische stadshart van vestingstad Steenbergen. Onze wandelingen hebben enkele maanden stilgelegen in verband met de richtlijnen van het RIVM. Nu is besloten weer van start te gaan.

Title of news message

Geertruidenberg in vogelvlucht

15 aug. 2020

Geertruidenberg ligt aan de vestingstedenroute. Bekijk in vogelvlucht dit mooie stukje van de route.

Title of news message

Steenbergen in vogelvlucht

12 aug. 2020

Steenbergen ligt aan de Vestingstedenroute. Bekijk dit stuk van de route in vogelvlucht.

Title of news message

Afsluiting Willemstad elke zondagmiddag

12 aug. 2020

Willemstad – Vesting is op zondagen vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.Dit betreft een afsluiting bij de Landpoortstraat en bij Benedenkade. Er bestaan 4 parkeermogelijkheden: Singel Havenhoofd Haven – Lantarendijk Lantarendijk

Title of news message

Lancering Vestingstedenroute.nl

10 jul. 2020

De eerste autoroute voor Vestingsteden is een feit. Begeleid door een feestelijke klaroenstoot van een stadsheraut van Steenbergen en begeleidt door Bergsche Battery, het stadsleger van Geertruidenberg, heeft Willemijn van Hees, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden (VNV) samen met Peter Staal, directeur van de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club (KNAC) de Zuiderwaterlinieroute ‘geopend’. De VNV en KNAC werken samen om de geschiedenis te ontsluiten en mensen plezier te laten beleven in autorijden. Via site www.vestingstedenroute.nl, een app en een boekje is de route voor een breed publiek toegankelijk. Op de site is ruimte voor horecaondernemers en erfgoedorganisaties om hun aanbod en aanbiedingen te delen.

Title of news message

Groot terras op de markt Steenbergen

8 jul. 2020

De Markt in Steenbergen omgetoverd tot één groot terras met veel extra tafels en stoelen. Zo kun je gezellig een drankje en een hapje doen in het centrum van Steenbergen.

Title of news message

Streekboekje 50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-12e

8 jul. 2020

Dit boekje is speciaal voor gemeente Moerdijk. Hierin staan 50-natuurbelevenissen voor kinderen in basisschoolleeftijd. Achterin dit boekje zit een kaart van de omgeving, hierop staan de locaties vermeld waar dit allemaal te beleven is. Zo ook is een bezoekje brengen aan de forten in deze gemeente met uw kind is zeker de moeite waard. Ook is de wandeling ‘Tussen Vesting en fort’ een aanrader. Of de Wachter beklimmen, aan de Oostdijk in Willemstad, een markant object aan het Hollands Diep, is een bijzondere natuurbelevenis.

Title of news message

Stadswandelingen in Geertruidenberg weer van start

8 jul. 2020

Na meer dan twee maanden gesloten te zijn geweest, zijn de deuren van het VVV kantoor in Geertruidenberg sinds 1 juni weer geopend. Nu de coronamaatregelen verder versoepeld worden, willen we ook de stadswandelingen door Geertruidenberg Vestingstad aan De Biesbosch weer starten. We nodigen toeristen en inwoners van de gemeente Geertruidenberg uit om op een historische reis te gaan met een van onze enthousiaste stadsgidsen.